011 : Trčanje je aktivnost za cijelu porodicu

Piše: Elvedin Hasanović – Edo

Ja sam jedan od onih koji su počeli trčati u 4 deceniji života. Osim trčanja, aktivno vozim bicikl od 1998. godine. Presudni trenutak da se više posvetim trčanju je momenat kada smo „mi trkači“ skupljali novac za djecu sa autizmom i tom prilikom skupili 40.645KM. Tada sam doživio osjećaj da trčanje nije samo ono što svi vide: „neki lik ko mahnit trči – pobudalio“. Trčanje je poseban način života ali kada trčiš sa najboljom rajom oko sebe, imaš mnoštvo benefita koje čovjek spozna spontano kroz život i okruženje.

Trčim više puta sedmično sa posebnom rajom koje nema nigdje na svijetu, tj. ekipa koja daje čar trčanju pod nazivom #TiTo. Najveća satisfakcija je što sam uspio komplet porodicu „zaraziti“ sa trčanjem i što svi zapitkuju gdje i kada ima trka.

Svaka trka ima početak i kraj, kao i naš život. Moj jedini cilj je da se moja porodica i najdraži oko mene aktiviraju u trčanju ili bilo kom drugom sportu i da se djeci stvore zdrave navike i navike da pomažu drugim živim bićima. Trka i trčanja će biti.

Posebno zadovoljstvo i preporuka za sve je da prijave štafetni polumaraton sa članovima svoje porodice. Dogovaranje oko trke, priprema za put, komentari, analize itd. se samo može doživjeti. Prava porodična priča u kojoj je samo jedan kraj: kad je slijedeća trka.

#TiTo #TiToMožeš #SarajevoRunners #Trčanje #running