Pravila Udruženja

Ispunjavanjem i podnošenjem ove pristupnice, vi dajete saglasnost na naše uslove i pravila o korištenju ličnih podataka.

Molimo da se upoznate se sadržajem pravila u produžetku.

Povrat članarine

Ukoliko više niste u mogućnosti dolaziti na treninge (novi posao, zdravstveni problemi i slično), nažalost u ovakvim situaciji nismo u mogućnosti da vratimo novac, jer je novac već planiran za troškove realizacije programa Udruženja.

Privatnost i korištenje ličnih podataka

Privatnost naših članova, volontera i korisnika web stranice od velike je važnosti za naše Udruženje.

Lične podatke koje prikupljamo

Kada se pridružite ili obnovite članstvo, prikupit ćemo sljedeće vrste ličnih podataka:

 • ime i prezime
 • spol
 • godinu rođenja
 • e-mail adresu
 • grad i državu boravišta
 • kontakt telefon

Razlog za prikupljanje informacija

Prikupljat ćemo i obrađivati vaše lične podatke u svrhu vaše registracije kao člana Udruženja, upravljanja vašim sudjelovanjem u Udruženja i ispunjavanja naših zakonskih obaveza.

Koristiti ćemo vaše kontakt podatke da bismo vas kontaktirali u vezi sa pitanjima, vijestima i događajima koji se tiču Udruženja.

Koliko dugo držimo informacije

Vaše ćemo podatke čuvati sve vrijeme dok ste član Udruženja.

Nakon izlaska iz Udruženja, vaši lični podaci bit će izbrisani iz naše evidencije nakon najviše godinu dana.

Možete zatražiti ranije uklanjanje svojih podataka nakon pisane obavijesti o vašem izlasku iz Udruženja.

Anonimizirane detalje članova kluba možemo podijeliti lokalnim partnerima, agencijama ili vladinim tijelima u svrhu podnošenja zahtjeva za financiranje ili akreditacije.

Fotografije/video snimci s treninga/trka i drugih aktivnosti Udrženja

Udruženje zadržava pravo korištenja fotografija i video snimaka napravljenih na treninzima i drugim događajima u organizaciji Udruženja za potrebe izvještavanja i promocije aktivnosti Udruženja “Trčanje i to”.

Za fotografije i video snimke koje ste sami poslali Udruženju, podrazumijeva se da ste saglasni da se isti koriste u svrhe koje su vam precizirane prije nego što ste poslalali ove podatke (npr. za potrebe promocije Udruženja, kreiranja sadžaja za društvene mreže i sl.).

Lokalni mediji

Kada na trke odlazite kao pridruženi član Udruženja, vaše ime i fotografije možemo podijeliti s medijskim partnerima s ciljem promocije Udruženja i njegovih dostignuća.

Možete se isključiti iz pojavljivanja u medijskim izvještajima slanjem emaila na: Pošaljite nam e-mail.

Kada posjetite web stranicu, prikupljamo anonimne informacije u vezi s vašim ponašanjem i tehnologijom, kao što su:

 • posjećene stranice
 • korištene veze
 • vrijeme provedeno na stranici / web mjestu
 • korišteni pojmovi za pretraživanje
 • uređaj koji se koristi
 • geografski položaj

Ne koristimo nikakve lične podatke ili podatke koji mogu identificirati kada koristite našu web stranicu. Usluga koju koristimo za prikupljanje ovih podataka je Google Analytics.

Google obrasci

Google obrasce koristimo za prikupljanje podataka za određene događaje, trke ili treninge. Podaci prikupljeni na ovim obrascima uvijek će biti minimum koji je potreban za pokretanje tog određenog događaja, trke ili treninga.

Povezivanje na druge web stranice

Web stranica uključuje veze do drugih web stranica.

Naša izjava o privatnosti ne odnosi se na ove web stranice i nismo odgovorni za vaše iskustvo na bilo kojoj drugoj web stranici.

Vaša prava

Zadržavate pravo da ne dijelite svoje lične podatke s Udruženjem. Ako nam ne dozvolite da držimo vaše lične podatke, moguće je da vas nećemo moći prihvatiti kao člana Udruženja.

Možete u bilo koje vrijeme zatražiti pristup, ispravak, blokiranje ili brisanje vaših ličnih podataka; da ograničite ili se usprotivite određenim vrstama obrade vaših ličnih podataka; i žaliti se nadzornom tijelu za zaštitu podataka, Agenciji za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini.

Kontakt

Pitanja o tome kako prikupljamo i koristimo podatke mogu se postaviti putem: Pošaljite nam e-mail.