#RunRamadan 2

#RunRamadan 2

Na drugom ramazanskom treningu bio je još veći broj trkačica i trkača. Već se pomalo navikavamo na post i na drugačiji dnevni i večernji ritam, te na manje spavanja generalno.

Ovaj put na trening je došlo još nekoliko novih trkačica i trkača, koji su treningom oduševljeni. Posjetio nas je na treningu i naš vrhunski sprint triatlonac Vedran Supur, koji na ovaj način želi doprinijeti našem #RunRamadan challengeu sa Zamalek Runners klubom iz Egipta.

Nakon okupljanja ispred Zemaljskog muzeja u 22:30 i zagrijavanja na Vilsu, istrčali smo tri kilometra do podnožja Alifakovca, mjesta gdje se kupuju jedni od najboljih ramazanskih somuna. Tu smo se 7-8-10 puta popeli na vrh Alifakovca i nabrali još jedan kilometar sa izuzetno mnogo elevacije na kratkoj dionici. Nakon toga uslijedilo je hlađenje i trčanje nazad na početnu tačnu u Vilsonovom šetalištu. A zatim istezanje, smirivanje organizma i veliki osmijeh potaknut hormonom sreće.

Budući da je vrijeme ove večeri bilo stabilnije, kafa je bila u dobro poznatom baščaršijskom mjestu Miris dunja, koje radi do sehura, gdje smo zaglavili do pola 2, sjajno se družili i napunili baterije za još jedan ramazanski dan. Sva sreća uskoro će subota i prilika za naspavati se i pripremiti za još mnoge poluneprospavane večeri.

#RunRamadan 3 je u subotu u 22:30 ispred Zemaljskog muzeja.

Vidimo se!

Nudžejma Softić

Close Menu