#RunRamadan 5

#RunRamadan 5

Subota iz snova, sunce sija, toplo, ugodno. Konačno! Već u jutarnjim satima sam pomislila kako će biti odlični uslovi za trčanje navečer. Zabavila sam se tako nekim svojim poslovima tokom dana, i u kasno poslijepodne doživjela blagi šok kad sam vidjela da je vani pljusak, nebo tmurno, a osjećam da i grijanje trebam pojačati. 

Sad već mislim kako ću se pošteno smrznuti na treningu, ali sama sebe tješim sjećanjima na zimu i minuse – izdržali smo dakle i gore vremenske uslove, neće me valjda malo kiše prepasti! Poslije iftara i malo odmora uz kafu, spremila sam se i prilično brzo stigla do mjesta gdje se okupljamo – ispred Zemaljskog muzeja.

Tamo je već bio profa Ćamil, a polako su pristizali i ostali. Posebno su me obradovali naši Mirzana i Neir koji su nam se pridružili nakon pauze u treninzima. Nakon zagrijavanja uz našu Adlu, sve grupe su krenule s trčanjem. I znate šta, uopće nije bilo hladno, naprotiv, vrijeme ove subote je bilo idealno za trčanje, posebno kad pored sebe imate vesele i nasmijane ljude koji zbijaju šale i održavaju super atmosferu tokom treninga. Kilometri su se nizali s lakoćom, i vrlo brzo smo bili na cilju, odnosno mjestu odakle počinjemo trčati.

 Nakon obaveznog istezanja, dio ekipe se zaputio prema gradu na našu, isto tako obaveznu , kafu poslije treninga. Nadamo se ljepšim vremenskim prilikama iduće sedmice, ali u svakom slučaju oblacima nećemo dozvoliti da pokvare naše raspoloženje i utiču na našu volju za trčanjem. Vidimo se već utorak!

      

                                                                                                                                                Samra Svraka

Close Menu