#RunRamadan 8

#RunRamadan 8

“Ono kad praviš planove i šihtaš vikende a razlog je trčanje, kao što to radi ▶️@architetka, onda skontaš da nisi baš ni ti tolko puko u životu.” Ovako me je drug Veca sa trčanja menšao u tweetu kada sam ga obavijestila da mijenjam planove da bih 25. maja mogla trčati svoju prvu trku, a drugi #TiTO ramazanski trk.


Sve je zvučalo kao lijepo ramazansko druženje sa pozitivnom ekipom, ali da ću pustiti suzu zbog ljudi koje tek upoznajem nisam očekivala.

Prvi utisak koji me je dojmio kada sam stigla na iftar je broj radilica koje donose hranu i serviraju. Svi su kuhali za sve i to jako ukusno. A ono što se nije pojelo uredno je spakovano i donirano preko Tanjira više ljudima kojima je potrebno. Svaki višak hrane na tanjiru otišao je cukama i macama preko naše Lejle. A kad smo kod Lejle, da kažemo da smo sve to zalili najljepšom domaćom vodom, Lejlom vodom ljubavi, koja nas vjerno prati u svim našim aktivnostima.

I dok smo uživali u muzici, dječijoj graji, plesali, kahvenisali i jeli kolače bez i sa šećerom, Nudžejma noć Nasihi učinila još slađom. Saopćila je svima kako je odlučeno da je Nasiha ta koja će iz #TiTO fonda biti nagrađena sa 50% iznosa za put u Bejrut, gdje Nasiha trči svoj prvi maraton. Nasiha ja kroz osmijeh krila suzu, a i ja sam, iako Nasihu vidim tek treći put. Aplauz i ovacije koji je dobila potvrda su da je nagrada u rukama prave osobe.

Na trčanju su dječije trke bile posebne. Njihova želja da istrče sve što im se zada samo da bi trčali je najveća potvrda da se sa ovom grupom od malih nogu uči pravim vrijednostima sporta.

Svi su dobili medalju za drugi ramazanski #TiTO trk. Svi su uspješno istrčali, svi su radili, navijali i širili pozitivnu energiju. Berini Zerdo, djevojčici sa Down sindromom je ovo prva medalja i prva trka. Naš Mirza je još jednom pokazao da granice i razlozi ne postoje. Bitno je doći i startati.

Koliko se možete vezati za grupu govori i činjenica da su neki trkači i uplatili trku iako je nisu trčali. Ćera iz Atletskog kluba Novi grad podržao je trku novčanim doprinosom, jer je bio pozvan a nije mogao doći. Gost nam je bio i Nijaz Memić, prvi olimpijac u sklopu zimskih sportova iz BiH na paraolimpijskim igrama. Sa nama su bile i članice iz Visokog, Tuzle i Konjica, a Eurofer nam je napravio prekrasne medalje, koje će nam ostati kao vječna uspomena na ovu, još jednu divnu #TiTo večer.

                                                                                                                                                Alma Strika

Close Menu