#RunRamadan10

#RunRamadan10

Trčati s ciljem i u pravom smjeru, biti predan treninzima, još je jedna pobjeda koju smo kao “Trčanje i to” ostvarili za vrijeme mjeseca ramazana. Testirali smo svoje mogućnosti i pokušali ih poboljšati, uz izlazak iz “zone komfora”, ne samo što se tiče trčanja, nego i duhovne nadogradnje.

Ramazanski treninzi su nam dali i posebnu dimenziju, gdje smo kroz treninge u kasnim noćnim satima pokušavali biti svjesni svoje duhovnosti i osjećaja mira u sebi. Atmosfera na treninzima je bila porodična, puna emocija, dobrog raspoloženja koje ni povremeno loše vrijeme, na koje smo navikli, nije pokvarilo.

Istovremeno, skupljali smo i kilometre i takmičili se s egipatskom grupom trkača “Zamalek Runners”, čije rezultate čekamo nakon posljednjeg iftara.

Imali smo i svoju zajedničku trku, zajednički iftar za nas i za sve nama drage ljude, a nadamo se da ćemo narednih godina uspjeti organizirati i gradsku takmičarsku trku, koju Sarajevo zaslužuje. Trčati pred našom publikom i prijateljima je nešto najljepše i za očekivati je da takva trka bude posjećena i masovna.

Na kraju, siguran sam da je #TiTo u ramazanu trčao u pravom smjeru. Blistava je to ekipa, koja pomjera granice i kao društveno odgovorno udruženje i kao zajednica rekreativaca. #TiTo je jedinstven brend na našim prostorima i društveni fenomen, pokret, koji se gotovo svakodnevno širi po cijeloj Bosni i Hercegovini, a prisutan je i van granica naše zemlje.

Sada nam predstoje trke gdje ćemo vidjeti benefite naših treninga. I ne samo to. Širićemo pozitivnu energiju, veselje, emocije gdje god budemo. Na svim trkama #TiTo je drag gost, kako zbog brojnosti kojom dolazimo na trke, tako i zbog navijačke atmosfere koju stvaramo na svim trkama. Uvijek smo prepoznatljivi u narandžastim dresovima, sa fanfarama, trubama, pištaljkama, zastavama i svim drugim navijačkim rekvizitima.

Do sljedećeg ramazana i ramazanskog treninga, sretno svima i Bajram Šerif Mubarek Olsun!

                                                                                                                                                      Ahmed Ćuprija

Close Menu