O nama

na pravom si mjestu

O NAMA

Grupa “Trčanje i to” (skraćeno: #TiTo) nastala je sredinom 2017. godine, kada su se trkačice i trkači različite spremnosti i životnih ciljeva okupili oko iste ideje – da zajedno trče, druže se i društvo u kojem živimo učine boljim za život svih nas.
 
Na samom početku ova grupa brojala je samo nekoliko članova, da bi joj se kroz trčanje i razne društveno odgovorne aktivnosti pridružile mnoge sjajne osobe, bilo da trče ili da učestvuju u drugim #TiTo projektima. Krajem 2018. imamo više od 200 aktivnih članova, a s nama je na treninzima, u ili van BiH, u prethodnoj godini trčalo više od 1000 osoba – od potpunih početnika do profesionalnih trkača koji su bili naši gosti.
 
Osnovna aktivnost oko koje se okupljamo je trčanje – utorkom i četvrtkom u 19:30 ispred Zemaljskog muzeja, a subotom u 8 h kod Malog muzeja Bosne i Hercegovine, na Darivi. Imamo više grupa trkača, od brzih do potpunih početnika (koji kombinuju hodanje i vrlo lagano trčanje), a svaka grupa ima svog vođu grupe. Vođe grupa, ali i svi ostali članovi s iskustvom u trčanju prenijet će vam svoje znanje i ljubav prema ovoj aktivnosti. Potvrda da nam to uspijeva je činjenica da članovi naše grupe trče tokom cijele godine – bilo da je ljeto, zima, kiša, snijeg, praznik ili ne – trčimo i pokazujemo da trčanje ipak jeste grupni sport. Koliko volimo trčanje, jednako toliko volimo kafe poslije treninga i zajednička druženja.
 
Osim trčanja imamo svoj termin za trening snage u BTC-u – ponedjeljkom i srijedom u 21 h po posebno sniženoj cijeni te besplatno nedjeljom u 8 h.
Godišnja članarina u Udruženju je 25 KM. Da biste trčali s nama, ne morate biti zvanično članovi Udruženja. Međutim, sa članskom karticom dobijate dodatne pogodnosti:
  • Mjesečnu članarinu u BTC fitness centru po cijeni od 39 KM
  • Mjesečnu članarinu na Olimpijskom bazenu u Sarajevu po cijeni od 30 KM
  • Popust na časove plivanja sa trenericom plivanja, bh. Olimpijkom Anjom Margetić
  • Popust od 10% na sve ELIT Nutrition proizvode
  • Popust od 10% na nutricionističke planove dr. Softić-Namas
  • Učešće na edukativnim predavanjima i druženjima po simboličnoj cijeni od 5 KM
  • Mogućnost da budete birani za nagradu iz #TiTo fonda
#TiTo fond je kasa u koju svi članovi mjesečno ulažu najmanje 5 KM, a iz kojeg novac ulažemo u svoje članove – poklanjanjem koverti s novcem za kupovinu po potrebi, kupovinom patika, plaćanjem atletske škole Atletskom klubu Novi Grad sa profesionalnim trenerima za nekog od #TiTo djece i sl.
 
Grupa se kao Udruženje zvanično registrovala krajem 2018. godine, s ciljem da svoje aktivnosti podigne na veći nivo i da se svim raspoloživim sredstvima uključi u društveno odgovorne projekte iz oblasti sporta i drugih interesnih sfera #TiTo članica i članova.
Na kraju, želimo vas pozvati da nam se pridružite na kojem god treningu želite, da dođete nekoliko puta, probate i otkrijete čari zajedničkog rada na ispunjavanju velikih ciljeva i snova, za koje nismo mogli ni zamisliti da ćemo ih imati. Dođite da vidite da u timu možete sve što želite.
 
#TiTo tim
Close Menu